úterý 18. prosince 2007

Proč milujeme anime

"Poté, co svatý otec, Torgal, překročil bouřlivá moře a dorazil do úrodné země Nayro, tamější lid ho prosil, aby porazil vodního démona, který se vrací každých sto let a přínáší velké sucho celé zemi. Torgal, velký mudrc Nanai a Osm Válečníků se vydali do hlubin hor Aogiri. Zde v kruhu stromů ukrytých v mlze našli malé dítě sedící vedle bublajícího pramene."


"Dítě ukázalo na pramen a promluvilo k Torgalovi: „Uctívej mne. Vládnu vodám v této zemi. Uctívej mne a já přinesu hojnou sklizeň Tvé říši.“ Ale Torgal se nenechal ošálit falešnými slovy démona. Ve chvíli, kdy tasil svůj Meč Hvězd , dítě se změnilo v slizkého vodního ďábla a zaútočilo. Torgal a jeho Osm Válečníků bojovalo tři dny a tři noci, než konečně usekli démonovu hlavu a sledovali, jak se jeho modrá krev mísí s pramenem."

"V tu samou chvíli se nebesa rozevřela a blesk uhodil do pramene. Modrá zář prosvítila místo velkého boje a pomalu se změnila v hebký déšť, který smáčel zemi. A tak posvátnost vod celé říše byla obnovena a Torgal sám byl zvolen císařem – synem Nebes, chráněncem Nebes – který založil Nové Císařství…"

úryvek z "Seirei no Moribito - Guardian of Sacred Spirit"


A to vše byl teprve začátek příběhu. A právě proto milujeme anime...

Žádné komentáře: