pátek 14. listopadu 2008

V tomto textu hledejte šifru

Tyhle šifry krutý budou
Vidíme v nich prd
Dál hledat jestli nudou
Nás neudusí smrt
Substituuj si jinde
Též transpozic tu nic
Co jen nám asi vynde
Jeden by se pic

Kam cesta hnusná míří
Proč na toto nepeču
Šifry naše sny kříží
Nuž dál snad vyteču
Kdo se tady bojí
Už zmiz písmo těpic
Jsme tak nějak v loji
Do kelu zase nic

Kdo projde nocí krušnou
Není totiž bůh
Meleme kušnou
Snad nám chybí duch
Je grafika též v pytli
Znáš tu šifru nemilou
Lék chytří už chytli
Projdou Tmou á

Tmou haj hou je show waw
Tmou teď vyléčí duši mou zoufallou
Tmou projdem projdem TMOU


V tomto textu nehledejte šifru:

A TMOU X je za námi. Přežil jsem největší a nejtěžší šifrovačku roku a můžu spokojeně prohlásit, že jsme s týmem splnili naše očekávání, když jsme jako každý rok skončili vyčerpáním na 5. úkolu. Pětka pro nás nebyla překážkou v postupu, ale potřeba spánku ano. Až přijdem na to,jak nespát, tak začnem být fakt dobří.

O Tmou bylo napsáno tuny textu, takže jen pár postřehů - velikost celé akce, ani parodické zahájení mi nevadilo. Bylo to prostě jen něco jiného, než malé komorní šifrovačky. A zbytek až na velký počet lidí byl klasický. Pobíhání, beznaděj, špatné počasí...tak to má být :-) Kvalita jednotlivých šifer a úkolů byla různorodá, ale tak je to taky vždy. Nikdy se všem nezavděčíte.

A k malým komorním šifrovačkám - většinou, když se nějaká zábava stává moc populární a víc se rozšiřuje mezi "obyčejné" lidi, tím víc trpí její kvalita. U šifrovací zábavy jsme na tom zatím dobře. I když každý rok se objeví nová akce, vždy má nějakou unikátní vlastnost nebo atmosféru, který ji odlišuje a dělá zajímavou. Platilo to i pro první ročník naši domácí akce Megbolondul, na jejíž druhý ročník se chystáme a těšíme už za týden. Snad nezklame naše očekávání a snad se tam i potkáme s pár známými...a hlavně VYHRAJEME na domácí půdě :-) Klidně všichni dojděte, konkurence neuškodí.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ty, Libi, s tou výhrou bych to krotil - dozvěděl jsem se o dalším týmu s "kvalitně temnou" minulostí. Takže to máme nahnutý:)

Unknown řekl(a)...

No výhra nevyšla...ale příští TMOU pujdem až do konce :-D